Turbófeltöltő fogyás. Használt autó: rettegni kell a turbós kis benzinesektől?


Tisztelt Autodoktor!

Diéta #1 - A TÖRTÉNETEM - Plaura

Az utóbbi időben újkorától nálunk lévő 60 KW-os 1. Sokat hallani az ilyen motorok túlzott olajfogyasztásáról, de én azt gondolom hogy km alatt a nivo max jelzésétől a minimumig elfogyasztani, na az mar durva.

fogyhat a lipozénnel

Nem igazan füstöl az autó, pláne nem kékesen. Van valami jellemző probléma ami ezeknél az autóknál olajfogyasztást okoz?

mi segíthet a hasi zsírégetésben

Üdv: Richard Kedves Richard! Az olajfogyasztás okozója a "nagy könyvben leírtak alapján" a turbófeltöltő, a hengerfejben levő szelepszár-szimeringek vagy a dugattyúgyűrűk körül keresendő, de mielőtt nagyon szétborítanák a motort érdemes ellenőrizni a kartergáz elvezetésére szolgáló rendszert. Ha itt dugulás lép fel és a kartergáz, illetve a forgattyúházban létrejövő nyomás nem távozhat a szívócső, vagy rosszabb esetben a motortér felé, akkor előfordulhat, hogy a nívópálcán át - turbófeltöltő fogyás kilőve, vagy a főtengely szimeringeken keresztül keres utat magának.

hogyan lehet lefogyni néhány nap alatt

Legrosszabb esetben nem jut ki sehol, és jelentős mennyiségű olajfogyasztást okozhat. Ha a frissen leállított turbófeltöltő fogyás nívópálcájának kihúzása közben erős szisszenés hallatszik a nívópálca csövén keresztül, megvan a hiba - járó turbófeltöltő fogyás megvan a veszélye, hogy egy nagy adagnyi olaj gat sugárhajtású üzemanyag-zsírégető kiszökell a szabadba a csövön keresztül, de ennek a Júingok' sem örülnének.

Forrás: Spritmonitor.

A kartergáz lecsapatója télen az ott kicsapódott pára miatt lefagyhat, ez a fenti jelenség okozója lehet. Sajnos a felújított turbók nem minden esetben jelentenek hibamentes fődarabot, illetve a beszerelés körülményei is nagyon fontosak.

10 fogyás

Érdemes a feltöltőt ellenőriztetni, valamint a turbó olaj-visszafolyó csövének teljes átjárhatóságáról meggyőződni. Ha valóban km van a kocsiban, a turbó halála akár még várathatott turbófeltöltő fogyás volna magára.

a legtöbb fogyás 1 hónap alatt

Ha a felújított turbó ismét meghibásodott, a legfontosabb feladat a turbófeltöltő fogyás tönkretevő ok megszüntetése. A gyári olajcsere-ciklus pedig a tapasztalati javaslat szerint 15 kilométerben maximálandó. Remélem segíthettem!

megmagyarázhatatlan fogyás szoptatás közben

Gulyás Márk - www.